Et stærkt netværk

mar 25, 2020

Kim Andersen er veterankoordinator i Sønderborg Kommune. Han har en socialfaglig uddannelse som pædagog og stor erfaring som streetworker (socialarbejder på gadeplan) og misbrugsterapeut.

Udover erfaring med udsatte i kommunen er Kim veteran med udsendelser til eksempelvis Jugoslavien og Kosovo, så han kender godt til jargonen og dynamikken mellem veteraner.

”Vi veteraner har det med at finde hinanden ret hurtigt. Vi glider hurtigt ind i vores gamle roller, og så kører snakken helt naturligt.
Vi kan være os selv på en anden måde, og vi føler os hjemme. Derfor er det godt for veteranerne at komme ind til Veteranindsatsen, hvor det kun er veteraner der deltager”

Det er gennem Kims eget netværk, at han kom i kontakt med Veteranindsatsen. I Sønderjylland har veterankoordinatorerne et stærkt samarbejde. Så da Haderslevs veterankoordinator, Mogens Østergaard, talte godt om Veteranindsatsen, lå det lige til højrebenet for Kim at få kommunens veteraner på det otte ugers forløb.

”Da jeg hørte om projektet, tænkte jeg, at det lyder som en god ide med mulighed for, at veteranerne kan få åbnet deres horisont og derved bryde noget at den fastlåshed, de ofte står i.

Udover at de lærer en masse om sig selv og hvad de gerne vil i fremtiden, så er der en chance for, at de kan skabe nogle nye relationer og et stærkt netværk”.

Det stærke netværk i Veteranindsatsen og hos veterankoordinatorerne ser man også udvikle sig deltagerne imellem.

”Det er motiverende for veteranerne at være et sted, hvor der er tid og plads til at se indad og i fællesskab finde vejen videre frem. Der bliver faktisk spurgt ind til, hvad de gerne vil i fremtiden, når de for eksempel har deres livssamtaler.
Deltagerne kan støtte sig op ad hinanden, hvilket skaber ringe i vandet, der går længere ud end selve forløbet. Pludselig tager de del i resten af veteranmiljøet og er på den måde med til at pleje relationerne og motivere hinanden”

Veteranindsatsen siger tak til Kim for det stærke samarbejde, der er til for veteranerne.

Hvis du vil holdes opdateret omkring Veteranindsatsen, skal du klikke ind på vores Facebook side eller følge med på hjemmesiden her.

Vil du vide mere så kontakt os