Et samarbejde for veteranerne

jan 15, 2020

En af vejene til succes er det tætte samarbejde mellem Veteranindsatsen og Veterankoordinatorerne i kommunerne.

Veterankoordinator i Vejle kommune, Maj-Britt Rosenkjær, er glad for det samarbejde og den støtte, der er ydet til hendes veteraner i kommunen.

Vi har været ude og tale med Maj-Britt om, hvordan hun bruger Veteranindsatsen og hvordan samarbejdet fungerer.

”Jeg bruger Veteranindsatsen til at klargøre veteranerne, så et nyt job kan blive en succes. Forløbet kan være med til at oparbejde et større selvværd og mod på en ny arbejdsplads.
At være på et forløb ved Veteranindsatsen kan gøre meget, både fysisk, psykisk og socialt.
Hvis jeg kan se, at en veteran har pendlet ind og ud af arbejdsmarkedet, ved jeg, at der er nogle udfordringer et eller andet sted, der skal arbejdes med, og så kan det være en god idé, at de kommer forbi Veteranindsatsen.”

Hvad oplever du, at veteranerne får ud af at deltage på de otte ugers forløb her ved Veteranindsatsen?

”På forløbet kommer Veteranerne til at kende sig selv i en anden kontekst, som ikke helt er militært, og som ikke er helt ude i det private arbejdsmarked.
Man kan sige, at Veteranindsatsen lidt er som et springbræt, fra den ene verden og ud i en anden.”

”Det kan også være veteraner, som allerede har været ude i det private flere gange, men som har slået sig, så det er gået ud over selvværdet. Der har de haft glæde af at komme ind og blive favnet, forstået og hjulpet på en anden måde end de er vant til.
Veteranerne viser helt klart en glæde ved at deltage på forløbet.”

Veteranindsatsen siger tak for det gode samarbejde, som sikrer den nødvendige støtte, til de veteraner, som har haft brug for det.

”Jeg kan med stor glæde anbefale Veteranindsatsen, fordi de veteraner jeg har haft med i forløbet er endt i praktik eller arbejde. Jeg aldrig fået tilbagemeldinger på, at de er skuffede, hvilket er en succes.”

Maj-Britt Rosenkjær har fungeret som Veterankoordinator for Vejle kommune siden marts 2019 i et barselsvikariat, der slutter februar 2020.

I 2019 har hun ud over sit virke i kommunen, bl.a. været katalysator til at starte en Walk & Talk for veteraner, samt en Veterancafe i Vejle, som nu er velbesøgt af veteranerne i området.

 

Hvis du vil holdes opdateret omkring Veteranindsatsen, skal du klikke ind på vores Facebook side eller følge med på hjemmesiden her.

Vil du vide mere så kontakt os