At spille hinanden gode

feb 17, 2020

Nær Koldinghus ligger jobcentret placeret i Staldgården. Det er også her, at Veterankoordinator Ronnie Gram har sit kontor.

Vi har været en tur i Kolding for at tale med Ronnie og få sat nogle ord på det samarbejde, der er mellem kommunens veterankoordinator og Veteranindsatsen.

En kringlet vej

Det lå ellers ikke i kortene, at Ronnie skulle være kommunens nye veterankoordinator, men efter at have været en del af et erhvervsnetværk i Kolding kommune, udviklede han en stigende interesse for at arbejde med veteraner.

Så da Ronnie blev spurgt, om han ville være en del af ansættelsesudvalget til den nye veterankoordinatorstilling i kommunen, kunne han meddele, at han selv ville ansøge stillingen.

Dermed sluttede Ronnie en 13 år lang karriere i kriminalforsorgen.
En karriere der, sammen med hans baggrund som veteran og selvstændig med eget mjødbryggeri, har skabt en god ballast og erfaringsbase, som veteranerne i Kolding nu nyder godt af.

Opskriften på succes

”Som veterankoordinator kan jeg ikke bare være mig selv og Veteranindsatsen kan ikke bare være sig selv, vi er afhængige af hinanden.
Vi skal spille hinanden gode, for der er langt til målet, men gør vi det, så bliver der lidt kortere, når vi arbejder sammen på den her måde”

De otte uger ved Veteranindsatsen er et livsmestringsforløb, der ikke kun går ud på at udforme et godt CV, men i særdeleshed også handler om at forme sig selv og sit eget selvbillede.

”Jeg bruger Veteranindsatsen som et alternativ og et rigtig godt tilbud. Kommunen kan ikke tilbyde dette. Veteranindsatsen fylder derfor et hul ud”
Lige præcis den her livsmestrings del, kan kommunen ikke tilbyde, og det er hér, vi supplerer hinanden, for jeg kan som veterankoordinator ikke tilbyde en veteran dét, som Veteranindsatsen kan”

”Vi har haft en 3-4 veteraner fra Kolding igennem, og det er gået rigtig fint. Selvfølgelig kan det være lidt svært i starten, når man lige skal finde ud af, hvad det her går ud på.
Men når veteranerne er nået i mål, har responsen været rigtig god. De har på forløbet lært nye ting om sig selv, som de kan bruge til noget bagefter.
Også efterfølgende har det fungeret godt for dem, da der har været et effektivt efterværn, så de ikke bare står alene efter endt forløb”

Vi siger tak til Ronnie Gram for det gode samarbejde og glæder os til at fortsætte dette.

 

Hvis du vil holdes opdateret omkring Veteranindsatsen, skal du klikke ind på vores Facebook side eller følge med på hjemmesiden her.

Vil du vide mere så kontakt os