Undervisning i en krisetid

maj 1, 2020

Selvom der har været lidt stille i Veteranindsatsen grundet den aktuelle krise, er Veteranindsatsen ikke stoppet med at undervise deltagerne i projektet.

Dagligdagen er nu flyttet over på en digital adresse, hvor der findes en god portion fleksibilitet og dermed mulighed for, at deltagerne stadig får hjælp og støtte til at komme videre.

Vi har talt med Niels, der er deltager på Hold 6, om hvordan han har oplevet den nye situation og om hvad han mener om den digitale undervisning.

Hvordan har det været at skifte undervisningslokalet ud med mobiltelefon og computer?

”Der mangler helt sikker noget i den sociale del. Det giver bare noget at møde op fysisk, så vi kan se hinanden i øjnene. Men når det så er sagt, så har undervisningen faktisk fungeret godt.
Vi har fået undervisning over computeren, så vi deltagere har kunne se hinanden over webcam, og få den der følelse af, at vi er sammen om det. Det giver en god motivation at se og høre hvor de andre er i deres forløb”

I det otte uger forløb kommer deltagerne igennem flere korte fagmoduler, der ikke kun dækker over at skrive et godt CV, men også omhandler kommunikation og konflikthåndtering.
Det er disse fag som deltagerne stadig får undervisning i.

”Vi har sammen kunne mødes gennem Adobe Connect, hvor underviseren kan dele skærmen. Det betyder, at vi andre kan følge med. På den måde har jeg fået den samme undervisning, nu bare over afstand.
Nogle af de ting vi har været igennem er eksempelvis domæneteori, stillingsopslag og jobsøgning, og jeg føler, at undervisningen har fungeret fint nok som et alternativ til den hverdag vi havde før lockdown”

Hos Veteranindsatsen har vi hele tiden haft mulighed for at køre undervisningen virtuelt. Nogle gange kan det være svært at komme ud af døren for de deltagere, der har andre elementer i deres liv der fylder meget.
Derfor har fra starten valgt at bruge digitale redskaber som Adobe Connect og vores læringsportal Canvas. Det giver mulighed for at nå de deltagere, som af den ene eller anden grund har svært ved at komme ind til undervisningen.

Vi siger tak til Niels for at sætte lidt ord på situationen, som han ser den.

Hvis du vil holdes opdateret omkring Veteranindsatsen, skal du klikke ind på vores Facebook side eller følge med på hjemmesiden her.

Vil du vide mere så kontakt os