Det kvalitetsbevidste sociale ansvar

okt 14, 2019

Kærbygård Møbelsnedkeri ligger godt placeret i landlige omgivelser og tæt ved motorvejen i Odense.
De har specialiseret sig i at producere plankeborde og andre møbler i massivt træ.

Kærbygård har haft en deltager ved Veteranindsatsen i praktik i en måned tid.
Praktikken sker som led i det individuelle forløb, som deltagerne følger efter de otte ugers obligatoriske forløb.

Vi har været ude og tale med Pia Kibæk om, hvordan hun og medarbejderne på Kærbygård har oplevet praktikken. Pia er 8. generation på gården.

”Det har på alle parametre været en positiv oplevelse for os. Veteranen har været med i rigtig mange processer og har arbejdet godt. Han er egentligt bare gået ind i teamet og har varetaget de samme opgaver som de andre som for eksempel at montere eller oliere.
Det viste sig faktisk ret hurtigt, at han havde flair for at arbejde med træ”.

Selvom det ikke er første gang Kærbygård tager et socialt ansvar og har folk i praktik, er det dog første gang, at Kærbygård har sagt ja til at have en veteran.

Så – hvad er målet for praktikken set med Kærbygårds øjne?

”Jeg håber, at vi med praktikken kan få defineret, om det er den her vej, veteranen vil gå.
Vi kan måske også være med til at give noget selvtillid. Har man eksempelvis ikke været på arbejdsmarkedet nogen tid, er det enormt vigtigt at komme ud og have en god oplevelse med det. Det er vigtigt at føle, at man kan gå ind i et team, og at man kan udføre opgaver, der er lige så vigtige, som dét alle de andre laver”.

Er en praktik som denne, noget Kærbygård kunne finde på at takke ja til i fremtiden?

”Ja, vi vil helt sikkert ikke være bange for at gøre det en anden gang, da det har været en positiv oplevelse. For os er det jo også sundt, at der kommer en udefra. Vi prøver at hjælpe og gøre en forskel for den her fyr.
Så er det jo også spændende at opleve, når en praktikant vokser med opgaven og finder selvtilliden i det vedkommende laver.
Så ja, vi kunne helt sikker finde på at gøre det igen”.

Et stort tak til Kærbygård for det gode samarbejde.

 

Hvis du vil holdes opdateret omkring Veteranindsatsen, skal du klikke ind på vores Facebook side eller følge med på hjemmesiden her.

Vil du vide mere så kontakt os