En gnist i øjet

aug 28, 2019

Hold 3 er færdige med de otte ugers forløb her ved Veteranindsatsen, og Nicolaj Suni er en af de veteraner, der er kommet styrket ud på den anden side og videre i beskæftigelse.

Vi har talt med Nikolaj om, hvordan han har oplevet forløbet, og om han har fået dét ud af det, som han håbede på.

Min første tanke var, om det her nu var noget for mig, for da jeg først læste om det, virkede det som om, at det var for folk der lige var kommet ud af Forsvaret, men efter en god snak med vores veterankoordinator, valgte jeg at melde mig til forløbet”

Veteranindsatsen har et tæt samarbejde med veterankoordinatorerne ude i kommunerne. Det er også gennem Haderslevs veterankoordinator Mogens Østergaard, at Nikolaj blev informeret om forløbet.

”Første dag blev brugt på at se de andre på holdet lidt an. Jeg er jo nok den, der holder mig en smule tilbage og observerer, men jeg fandt hurtigt ud af, at det var godt nok, og at vi var en god og broget flok, der hurtigt fandt ind i den gamle jargon fra Forsvaret”

På forløbet har Nicolaj og de andre deltagere arbejdet hårdt med deres kompetencer og med deres personlige udvikling.

”Det har været spændende at arbejde med de mere bløde fag, med eksempelvis med vores personligheder. Det gav en forklaring at; ”du er sådan her, og derfor reagerer du nok også sådan her” for så begynder det hele lige pludselig at give mening.

Nu står jeg ikke kun med et CV, der bare spiller, men også med en bedre forståelse af mig selv og andre. ”

Nikolaj har udviklet sig helt utroligt. Fra, som han selv siger, at gå og være duknakket, en undskyldning for sig selv, klar til at kaste håndklædet i ringen og sige ja tak til en pension, til nu at være i fleksjob hos Dansk Autohjælp. Et arbejde der giver ham mening med hverdagen og håbet om at kunne klare flere timer på arbejde.

”At komme fra at ville kaste håndklædet i ringen, og så til nu hvor jeg har fået blod på tanden, til at turde håbe på jeg med tiden kan komme lidt op i arbejdstid er helt vildt.
Der er kommet en masse håb og en lyst til at deltage i andre ting. Min omgangskreds siger, at der er kommet et andet lys og en gnist i mine øjne.”

Og om Nicolaj ville anbefale forløbet til andre veteraner, der sidder derude og er i tvivl om de skal starte, kan han bedst selv svare på:

”Jeg kan kun anbefale det her forløb til andre. Det er et virkelig godt forløb, især hvis man er klar på at skulle arbejde med sig selv.
Så – står du lige på vippen og tænker om du skal kaste håndklædet eller tage en kamp mere, ja, så tag kampen, det er i hvert fald mit råd.”

Veteranindsatsen siger tak til Nicolaj for at ville dele sin historie. Og en kæmpe tak til Nicolaj og resten af Hold 3 for deres hårde og inspirerende arbejde.

 

Hvis du vil holdes opdateret omkring Veteranindsatsen, skal du klikke ind på vores Facebook side eller følge med på hjemmesiden her.

 

Vil du vide mere så kontakt os