Et skub i den rigtige retning

jun 12, 2020

Som en del af forløbet ved Veteranindsatsen er det muligt for deltagerne at komme i virksomhedspraktik.

En af de virksomhedsejere, der har haft en veteran i praktik, er Tine Lübker. Vi har været ude at tale med Tine om, hvordan hun har oplevet praktikforløbet.

Tine Lübker er uddannet service- og jagthundeinstruktør, og har over 30 års erfaring med at træne hunde. Hun arbejder til dagligt med at træne servicehunde, for servicehundeforeningen som eksempelvis veteraner med PTSD kan få tildelt.

Hvordan har det været for Tine at have en af veteranerne fra projektet i praktik?

”Første gang han var her, gik jeg jo en tur med ham og der kunne han ikke huske ruten vi var gået og det kom lidt bag på mig, at det var sådan. Men han byggede bare den der tryghed op, så han selv kunne gå rundt. Efter kort tid kunne han helt selv ruterne, og det syntes jeg var så givende for mig, og for ham var det jo en succes. Jeg har været meget glad for praktikken og det har været en stor hjælp for mig, for så kan jeg fokusere mere på at få trænet hundene og så føler jeg også, at han fik en masse ud af det.”

Nu er praktikken overstået, og det vigtigste spørgsmål er jo nok, om Tine kunne forestille sig at tage andre ind i praktik?

”Det kunne jeg sagtens og måske skulle det være en kortere periode, så de kommer ud og får den her friske luft, ud og gå turene. Det skal være de positive oplevelser, det skal være sjovt for dem og de skal også føle, at de har en større værdi. At give noget at stå op til, det er det folk altid siger, noget at glæde sig til, at der sker noget, at man får nogle nye input. Det er rigtig vigtigt. Men ja det gør jeg gerne igen.”

Ofte er relationerne vigtige for at en praktik bliver en succes. Tine lægger også meget vægt på, at hun selv har fået en masse ud af praktikforløbet.

”Jeg har lært et dejligt menneske at kende, og jeg har givet ham nogle positive oplevelser. Han ringede faktisk og spurgte, om han måtte komme forbi på et tidspunkt og hilse på, det syntes jeg jo er skønt. Jeg håber, at jeg har kunne give ham et lille skub i den rigtige retning”

Veteranindsatsen siger tak til Tine for det gode samarbejde og for den hjælp og støtte, hun har ydet veteranen i praktikken.

 

Hvis du vil holdes opdateret omkring Veteranindsatsen, skal du klikke ind på vores Facebook side eller følge med på hjemmesiden her.

Vil du vide mere så kontakt os