Præsentationens Kunst

mar 22, 2019

”Der er en stor tryghed i at kunne stille sig op og holde et oplæg her. Jeg føler, at det er okay at fejle, for vi taler om det bagefter, og så fremlægger jeg igen, så jeg er helt skarp”. 

Med modeljernbaner og konflikttrappen gik veteranerne i krig med ugens helt store emne, præsentationsteknik. Det blev til en spændende uge med undervisning og ikke mindst med deltagernes egne oplæg forberedt ud fra emner, der interesserer dem.

Mens én fortalte om små biler, huse og modeljernbaner, og hvordan man kan opstille scenarier ved at flytte rundt på elementerne på bordet, og hvordan det kan bruges som et redskab der skaber overblik ved fx akutberedskab, fortalte en anden om vigtigheden i at kende til konflikttrappe-modellen som redskab, at være i stand til at opdage en konflikt hurtigt og vide hvordan man deeskalerer den.

”Ved at have konflikttrappen i baghovedet kan man måske undgå nogle af de konflikter, der er i det daglige, eller i det mindste have kendskab til sin egen rolle i dem”.

Hva´ for en fisk?

Som en del af undervisningen i præsentationsteknik har veteranerne stiftet bekendtskab med FISK modellen, som kan bruges til at opbygge præsentationer. Fisken har et hoved, en krop og en hale Ligesom fisken skal præsentationen opbygges med en indledning (hovedet), selve indholdet (kroppen) og til sidst en afslutning (halen). Strukturen gør det mere overskueligt for både oplægsholder og modtageren at overskue, hvad budskabet er.

”Det har været spændende at arbejde med, og det er blevet mere overskueligt at skulle stå foran andre og fortælle”. 

Præsentationens Kunst

Der er mange ting at tage højde for i en præsentation; stemmeføring, kropssprog, opbygning af oplægget og indøvning af dét, der skal siges, foruden klargøring af støtteelementer og genstande som eksempelvis plancher, modeller eller figurer, der kan gøre oplægget mere levende og interessant.
Alt dette har undervisere og veteranerne arbejdet hårdt på at få styr på inden præsentationerne.

Godt på vej

Deltagerne bevæger sig nu ind i den sidste del af forløbet i Veteranindsatsen, hvor de arbejder med at finde frem til dét de kunne tænke sig at arbejde med i fremtiden.

For en del af veteranerne er de blevet bevidste om muligheder, de måske ikke tidlige fandt muligt og det gælder nu om at finde frem til en arbejdsgiver, der lige som os her i Veteranindsatsen, ser muligheder og potentialer i de kompetencer veteranerne indeholder.

Her er viden om præsentationsteknikker, kommunikation og muligheden for at øve sig i at sælge sig selv til en jobsamtale vigtig for veteranen, og ved at fremlægge et emne foran de andre deltagere, styrkes selvtilliden og troen på at det nok skal lykkedes.

Efter en spændende uge ved Veteranindsatsen siger vi god weekend.

Hvis du vil holdes opdateret omkring veteranindsatsen, skal du klikke ind på vores Facebook side eller følge med på hjemmesiden her.

 

Vil du vide mere så kontakt os