Styrke gennem samarbejde

jun 7, 2019

Mens veteranerne arbejder hårdt med at få strikket deres faglige og personlige kompetencer sammen til et CV, er der her en mulighed for at fortælle lidt om Veteranindsatsen.
 
Veteranindsatsen er en indsats, der supplerer de kommunale initiativer og samarbejder tæt med kommunernes veterankoordinatorer.

Veteranindsatsen er ikke et behandlingstilbud, men et livsmestringsprojekt, der gennem kompetenceafklaring, job og uddannelsesvejledning, virksomhedspraktik og coaching aktivt søger at finde ind til, hvad der er vigtigt, for at deltageren kan fungere så optimalt som muligt på en arbejdsplads eller på en efteruddannelse.
 
Men frem for alt understøtter Veteranindsatsen deltagernes livsglæde og identitet ved hjælp af fælleskab, livssamtaler og mentorstøtte.
 
Vore veteraner har alle noget at byde ind med samt nogle helt særlige kompetencer, der ikke bare forsvinder, fordi de forlader forsvaret. Langt de fleste har også lysten til at tage aktivt del i dét samfund, de har været ude og yde en indsats for.

Det er derfor vigtigt for Veteranindsatsen, at der bliver taget ordentlig hånd om veteranerne, og at de gennem Veteranindsatsen får den hjælp og støtte der skal til for at danne grobund for en positiv udvikling med større livsglæde og en stærkere identitetsfølelse.
 
Veteranindsatsen finansieres af Novo Nordisk Fonden og bag indsatsen står erhvervsskolen Tietgen, Foreningen Veteranhjem Odense, Haderslev, Nyborg og Odense Kommune samt Rådet for Psykisk Sårbare på Arbejdsmarkedet.
 

Hvis du vil holdes opdateret omkring Veteranindsatsen, skal du klikke ind på vores Facebook side eller følge med på hjemmesiden her.

Vil du vide mere så kontakt os