Veteranindsats Fyn bliver til Veteranindsatsen

mar 5, 2019

Navnet siger det ganske udmærket selv. Veteranindsats Fyn har indtil videre kun været på Fyn, men nu spreder projektet sig til flere kommuner i Syd- og Sønderjylland. Veterankoordinatorerne fra Fredericia, Vejen, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg er alle gået med i samarbejdet, der nu går under navnet: Veteranindsatsen.

På ovenstående billede ses fra venstre mod højre: Dorthe Seyfarth Clausen – veterankoordinator i Aabenraa kommune, Alexander Boe – procesleder og konsulent i Veteranindsatsen, Kim Andersen – veterankoordinator i Sønderborg kommune, Liv W. Lykkegaard – veterankoordinator i Fredericia kommune, Mogens Østergaard – veterankoordinator i Haderslev kommune og Allan Kühne Nielsen – veterankoordinator i Vejen kommune.

Et meget sympatisk tilbud

Mogens Østergaard, veterankoordinator i Haderslev, glæder sig til samarbejdet:

– Jeg kan godt lide, at det er et tilbud, der er målrettet veteranerne. Dét, at veteranerne kan finde andre, de kan spejle sig i og tale samme sprog med, er en kæmpe styrke. Dét er, synes jeg, et meget sympatisk tilbud. Som veterankoordinator er det lige ned af min sti, siger Mogens Østergaard og fortsætter:

– Kommunegrænserne bliver på en måde udvisket og veteraner kender jo hinanden over hele landet. Så det giver mening, at det her tilbud dækker flere kommuner.

Længere sydpå, i Aabenraa, er der også begejstring fra veterankoordinator Dorthe Seyfarth Clausen.

– Det er rigtig godt, at kommunerne kan tilbyde veteranerne denne indsats i regi af LAB-loven (lov om en aktiv beskæftigelsesindsats red.). Det vil sige, at jobcenteret kan tilbyde borgeren en god og meningsfuld aktivitet. Det er vi rigtig glade for, siger Dorthe Seyfarth Clausen.

Hvis du vil være med, så spørg!

Både Mogens Østergaard og Dorthe Seyfarth Clausen er enige om, at Veteranindsatsen er en god mulighed for veteraner landet over.

– Tag fat i din veterankoordinator, hvis du tænker, at det kunne være noget for dig, lyder det fra Dorthe Seyfarth Clausen.

– Ja, hvis du er i tvivl, så spørg endelig, tilføjer Mogens Østergaard og fortsætter: Jeg har ikke nogen specifikke forventninger til projektet som sådan, men for den enkelte veteran, håber jeg, at det bliver en bragende succes!

Vil du vide mere så kontakt os